מג'דרה
{אורז {קטניות} {תוספות} |
מג'דרה - מתכון של כפיר כהן למג'דרה מושלמת
זמן הכנה: כשעה וחצי
דרגת קושי: קל
מצרכים:
2 כוסות אורז
1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות
2 בצלים גדולים
1/2 כפית סוכר
1/4 כפית פלפל
1/2 כפית כמון
קורט קינמון
כפית וחצי מלח
אופן הכנה:
2 כוסות אורז פרסי שטוף היטב
1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות (10 ד') שטופות ומסוננות.
לטגן היטב 2 בצלים גדולים חתוכים לחצי ואז לפרוסות דקות
על אש בינונית עד שמתקבל צבע חום והבצלים מתקרמלים (סבלנות כי זה לוקח זמן)
להוסיף לסיר:
1/2 כפית סוכר
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
קורט קינמון
כפית וחצי מלח
לטגן כשתי ד' את התבלינים ולהוסיף את האורז, את העדשים ולערבב היטב.
להוסיף 2 כוסות מים רותחים ולערבב שוב.
לכסות את פתח הסיר בנייר כסף ולסגור היטב את המכסה.
לבשל כ 25 ד' על אש נמוכה, לכבות את האש ולתת לזה להתקרר כ 20 ד'.
לאוורר את האורז בעזרת כף עץ.
בתאבון!