עוגת תותים ומסקרפונה ללא אפייה - רותם שפי

לכישף - מתכונים | עדכון אחרון: 19/06/2019 20:59

[מתכוני קיץ]

[חלבי] [תותים] [עוגה] [קינוחים] 

 

 

 

 

אז ביקרנו השבוע בחממת התותים של משפחת שאול (וואו איזה יופי!) וחזרנו הביתה עם סלסלת תותים טעימים ויפים והחלטתי להכין את העוגה המשגעת הזאת ממתכון שמצאתי באינטרנט, קל ופשוט להכנה והכי מתאים כעוגה קפואה לקיץ:

 

דרגת קושי: קל

זמן הכנה:חצי שעה + 4 שעות הקפאה

חומרים:

לבישקוטים בסירופ תותים:

  • 170 גרם תותים
  • 80 מ"ל (שליש כוס) מים
  • 65 גרם (שליש כוס) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות ליקר תפוזים או ברנדי
  • חבילת בישקוטים

לקרם המסקרפונה:

  • 330 גרם (גביע ושליש) גבינת מסקרפונה
  • 330 מ"ל (כוס ושליש ועוד כף) שמנת מתוקה
  • 70 גרם (חצי כוס ועוד כף) אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

לעיטור:

  • 250 גרם תותים, פרוסים

אופן ההכנה:

1. לבישקוטים בסירופ תותים: שוטפים את התותים, מנקים מהעלים וטוחנים במעבד מזון או בבלנדר עד לקבלת מחית חלקה.

2. מביאים לרתיחה בסיר קטן מים, סוכר ותמצית וניל. מערבבים פנימה ליקר תפוזים או ברנדי ואת מחית התותים. מצננים מעט.

3. לקרם המסקרפונה: מקציפים במערבל חשמלי את כל חומרי הקרם עד לקבלת קרם יציב.

4. מרכיבים את העוגה: מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד. משטחים על תחתית התבנית שליש מכמות הקרם. טובלים בישקוטים ברוטב התותים ומסדרים על תחתית התבנית כך שתכוסה בהם לחלוטין (אם צריך חותכים חלק מהבישקוטים לשניים לפני הטבילה).

5. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, ומסיימים בשכבת בישקוטים (שכבת הבישקוטים העליונה עלולה לבלוט מעט מעבר לדופנות התבנית וזה בסדר). מכסים ומקפיאים ל-4 שעות לפחות, או למשך הלילה.

6. הופכים את העוגה על צלחת הגשה מאורכת ומסירים את הניילון הנצמד. מעבירים למקרר להפשרה מלאה וספיגת טעמים.

7. מעטרים בפרוסות תותים ומגישים.

 

בתאבון!