קיש גבינה, בזיליקום ועגבניות טריות - נועה בן ישי שקד

לכישף - מתכונים | עדכון אחרון: 03/06/2019 12:50

[מתכוני חגים]

[חלבי] [שבועות] [עגבניות] [בזיליקום] [קיש]

 

 

 

 

 

מתוך האתר המושלם של - אפרת ליכטנשטט שנקרא - ״אז מה את עושה כל היום?״

 

דרגת קושי: בינוני

 

חומרים לבסיס:

200 גרם קרקרים [אחרי כמה ניסיונות אני ממליצה על "לחמית" מחיטה מלאה, אבל בטח גם קרקרים אחרים יעבדו]

80 גרם חמאה מומסת

חלבון של ביצה (הלבן!)

 

למילוי:

250 גרם ריקוטה 5% לא מלוחה (קופסא)

200 גרם סימפוניה 5% (קופסא) – אפשר להמיר בגבינת שמנת אחרת אם אתם דקי גזרה ;-)

150 גרם גבינת קשקבל מגורדת

2 ביצים

מלח ופלפל לפי הטעם (אני שמתי כפית מלח וחצי כפית פלפל)

8 עלי בזיליקום גדולים וטריים קצוצים (או עלי תבלין אחר לפי טעמכם)
[מדונה היי למדתי לגלגל את כל העלים ביחד לחבילה ולחתוך פסים פסים]

 

ל"סלט" עגבניות:

חצי קילו עגבניות שרי חתוכות לחצי

כף או שניים שמן זית איכותי וטעים

כפית חומץ בלסמי מצומצם (לא חובה)

שן שום כתושה

מלח ופלפל

 

הכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

משמנים ומצפים בנייר אפיה תבנית (עדיף מתפרקת) בקוטר 20-22 ס"מ

– – –

שמים את הקרקרים במעבד מזון וטוחנים עד דוק

לא לוותר עד שהם נהיים ממש פירורי פירורים – כן – עוד ועוד

להוסיף את החמאה והחלבון ולהפעיל שוב לכמה שניות – עד שאחיד.

להניח את הפירורים בתבנית המשומנת+מנויירת ולהדק עם האצבעות
[צרו עם האצבעות "קירות" דקים על הדפנות, כדי לשפוך פנימה את המילוי (כמו בתמונה)]

לשים את התבנית בפריזר עד שהמילוי מוכן

– – –

במיקסר (לא חובה) שמים את כל חומרי המילוי חוץ מעלי הבזיליקום

מערבבים היטב עד לאחידות

מורידים מהמיקסר ומוסיפים את עלי הבזיליקום, מערבבים היטב

מניחים את המילוי על בסיס הקרקרים

אופים כ-30-40 דקות עד שהמילוי מתייצב

מקררים לגמרי לטמפרטורת החדר

 – – –

לפני ההגשה מערבבים את כל חומרי סלט העגבניות

מגישים מיד

 – – – –

אם מכינים מראש – שומרים את הקיש בקירור ללא העגבניות (עד יומיים)

לפני ההגשה מוציאים את הקיש לטמפרטורת החדר, אפשר גם לחמם מעט (זה הכי טעים כשזה פושר)

ורק בסוף מניחים את סלט העגבניות


בתאבון!