הלב מרגיש לכיש



בורקס בריא מדפי אורז של רותם שפי

לכישף - מתכונים (02/06/2019 13:57)

[מתכוני חגים]

[חלבי] [שבועות] [בריא] [דיאטטי] [מאפים]

 

 

 

 

 

דרגת קושי: קל. 

זמן הכנה: 40 דקות

כ 14 יחידות בורקס

 

חומרים:

חבילת דפי אורז עגוים/מרובעים גדולים

חצי חבילת תרד טרי

200 גרם גבינת פטה/בולגרית 5%

1 קוטג' 3%

חבילת פטריות טריות

1 ביצה

1 בצל

250 גרם גבינה לבנה 9%

מלח ופלפל לפי הטעם

שומשום

ספריי שמן זית

 

אופן ההכנה

1. קצצים בצל בינוני ומטגנים אותו במחבת עם מעט שמן עד שהופך לשקוף.

2. שוטפים את התרד ומורידים לו את הגבעולים, קוצצים אותו גס ומעבירים למחבת עם הבצל.

3. קוצצים פטריות טריות ומוסיפים למחבת.

4. לאחר שרוב הנוזלים התאדו מהתערובת, מניחים את המחבת בצד להתקרר.

5. בקערה מערבבים את כל הגבינות - אפשר לגרר בפומפיה את הפטה/בולגרית לתערובת הגבינות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

6. אל תערובת הגבינו מוסיפים את תערובת הירקות שטיגנו ומערבבים היטב.

7. לוקחים 2 צלחות שטוחות גדולות וממלאים אחת במיים פושרים. מניחים דף אורז בצלחת עם המים ומאפשרים לו להתרכך (כחצי דקה). מעבירים אותו לצלחת היבשה ושמים במרכז כף נדיבה של התערובת.

8. מקפלים את דף האורז על התערובת בצורת ריבוע (יש להדק היטב) הופכים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.

9. לאחר שסיימנו להכין את כל דפי האורז, נבריש אותם עם ביצה שטרפנו ונפזר מעט שומשום. אפשר לרסס את כולם במעט שמן זית לקריספיות.

10. אופים בתנור שחום מראש ל 200 מעלות לכרבע שעה עד 20 דקות. כשדפי האורז משחימים - הבורקס מוכן.

טעים, בלי שומן טראנס ודיאטטי - אחלה ארוחת בוקר בשבת עם ביצה קשה ליד וסלט.


בתאבון!