הלב מרגיש לכיש



בורקס בריא מדפי אורז של רותם שפי

לכישף - מתכונים (15/04/2020 20:08)

[מתכוני חגים]

[חלבי] [שבועות] [בריא] [דיאטטי] [מאפים]

 

 

 

 

 

דרגת קושי: קל. 

זמן הכנה: 40 דקות

כ 14 יחידות בורקס

 

חומרים:

חבילת דפי אורז עגולים/מרובעים גדולים

חצי חבילת תרד טרי

200 גרם גבינת פטה/בולגרית 5%

1 קוטג' 3%

1 גבינת טוב טעם/ טבורג

חבילת פטריות טריות

1 ביצה

1 בצל קטן

מלח ופלפל לפי הטעם

שומשום

ספריי שמן זית

 

אופן ההכנה

1. קצצים בצל בינוני ומטגנים אותו במחבת עם מעט שמן עד שהופך לשקוף.

2. שוטפים את התרד ומורידים לו את הגבעולים, קוצצים אותו גס ומעבירים למחבת עם הבצל.

3. קוצצים פטריות טריות ומוסיפים למחבת.

4. לאחר שכל הנוזלים התאדו מהתערובת, מניחים את המחבת בצד להתקרר.

5. בקערה מערבבים את כל הגבינות - אפשר לגרר בפומפיה את הפטה/בולגרית לתערובת הגבינות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

6. אל תערובת הגבינות מוסיפים את תערובת הירקות שטיגנו ומערבבים היטב.

7. לוקחים 2 צלחות שטוחות גדולות, באחת טורפים ביצה ומוסיפים מיט מים חמימים. מניחים דף אורז בצלחת עם המים והביצה ומאפשרים לו להתרכך (כחצי דקה). מעבירים אותו לצלחת היבשה, חוזרים על הפעולה עם דף נוסף ומניחים עליו. במרכז הדפים מניחים כף נדיבה של התערובת.

8. מקפלים את דפי האורז על התערובת בצורת ריבוע (יש להדק היטב) הופכים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה, כשחלק עם הקיפולים כלפי מעלה.

9. לאחר שסיימנו להכין את כל דפי האורז, נפזר מעט שומשום. אפשר לרסס את כולם במעט שמן זית לקריספיות.

10. אופים בתנור שחום מראש ל 200 מעלות לכרבע שעה עד 20 דקות. כשדפי האורז משחימים - הבורקס מוכן.

טעים, בלי שומן טראנס ודיאטטי - אחלה ארוחת בוקר בשבת עם ביצה קשה ליד וסלט.


בתאבון!