מתכון לחביתיות (קרפ) של מיה שפירא

לכישף - מתכונים | עדכון אחרון: 02/06/2019 13:51

[מתכוני חגים]

 

 

 

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: רבע שעה

 

חומרים

1 כוס קמח

2 ביצים

½ כפית מלח

⅓1 כוס חלב

½ 1 כף סוכר

תמצית וניל

2 כפות שמן או חמאה

1 כף שמן לטיגון

 

אופן ההכנה

1. שמים את כל החומרים חוץ מהשמן והחמאה במיקסר ומערבבים עד שאין גושים.

2. מוסיפים 2 כפות חמאה/שמן לתערובת.

3. מברישים קלות מחבת חמה עם השמן, מוסיפים כרבע כוס מהבלילה ומזיזים את המחבת עד שהבלילה מכסה את כולה.  מטגנים כ-2-3 דקות והופכים. מטגנים עוד כדקה.

4. הופכים על צלחת.

5. ממשיכים עד שמטגנים את כל הבלילה ומקבלים ערמה של חביתיות טעימות!

אפשר להוסיף מייפל/ ריבה/ שמנת -/ דבש או כל מה שאוהבים.

 

מיה ממליצה על מגוון מליות שאפשר למלא בהם את החביתיות, מתוך ספר המתכונים של רות סירקיס:


בתאבון!