מתכון לחביתיות (קרפ) של מיה שפירא
לכישף - מתכונים | עדכון אחרון: 02/06/2019 13:51
![]() |
[מתכוני חגים]
|
דרגת קושי: קל
זמן הכנה: רבע שעה
חומרים
1 כוס קמח
2 ביצים
½ כפית מלח
⅓1 כוס חלב
½ 1 כף סוכר
תמצית וניל
2 כפות שמן או חמאה
1 כף שמן לטיגון
אופן ההכנה
1. שמים את כל החומרים חוץ מהשמן והחמאה במיקסר ומערבבים עד שאין גושים.
2. מוסיפים 2 כפות חמאה/שמן לתערובת.
3. מברישים קלות מחבת חמה עם השמן, מוסיפים כרבע כוס מהבלילה ומזיזים את המחבת עד שהבלילה מכסה את כולה. מטגנים כ-2-3 דקות והופכים. מטגנים עוד כדקה.
4. הופכים על צלחת.
5. ממשיכים עד שמטגנים את כל הבלילה ומקבלים ערמה של חביתיות טעימות!
אפשר להוסיף מייפל/ ריבה/ שמנת -/ דבש או כל מה שאוהבים.
מיה ממליצה על מגוון מליות שאפשר למלא בהם את החביתיות, מתוך ספר המתכונים של רות סירקיס:
בתאבון!