לביבות פראסה טבעוניות / דנה ברנע

לכישף - מתכונים | עדכון אחרון: 23/04/2019 15:43

 

[מתכוני חגים] [טבעוני]

לביבות פראסה טבעוניות 

לביבות פארסה טבעוניות

המתכון נמצא לפני מספר שנים באינטרנט ומשרת אותנו נאמנה.

מצרכים ל 4-6 מנות
5 גבעולי כרישה (החלק הלבן והירוק בהיר)
4 כפות קמח מצה
1 בצל גדול
2 שיני שום
1/2 צרור כוסברה (לא חובה)
1/2 צרור פטרוזיליה (לא חובה)
עלי סלרי מופרדים מ-5 ענפים
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
שמן צמחי לטיגון
לציפוי לפני הטיגון: קמח תפוחי אדמה

הערה: אם הבלילה לא מספיק ״יציבה״ ניתן להוסיף קצת קמח שקדים או קמח מצה

 

אופן ההכנה
1. קולפים את השכבה החיצונית של גבעולי הכרישה, מנקים את החול וחותכים כל גבעול ל-3 חלקים. מניחים בסיר, מכסים במים, ממליחים מעט ומביאים לרתיחה.  מבשלים במשך 10 דקות, מסירים מהאש ומסננים.
2. מעבירים את הכרישה המבושלת למיכל של מעבד מזון, מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים במשך 3-4 דקות עד שמתקבלת עיסה חלקה.
3. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומשטחים לקציצות.
4. מחממים במחבת רחבה שמן בעומק חצי גובה הלביבות. טובלים כל לביבה בקמח תפוחי אדמה, מנערים מעודפים ומטגנים משני הצדדים עד שהן משחימות.
הצעה להגשה לא טבעונית: יוגורט מועשר בנענע עם קצת מלח
הצעה להגשה טבעונית: רוטב טחינה

 

בתאבון!