אזני המן מושלמות / רוויטל ממן, רכזת הקהילה

לכישף - מתכונים | עדכון אחרון: 17/04/2019 12:38

 [מתכוני חגים]
מתכון שתמיד מצליח! מתאים ל 50-60 יחידות בינוניות

 

 

הסיפור מאחורי המתכון

בשעות הפנאי שלי אני אוהבת מאוד להיות במטבח. למדתי לימודי שף -קונדיטור ועסקתי בסדנאות לילדים ולמבוגרים.

מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי ולהתחדש במתכונים נוספים: רוויטל מטבח איכותי

דרגת קושי: בינוני-קל 

זמן הכנה: כשעה + זמן התפחה

חומרים

לבצק:
220 גרם (כוס וחצי + כף) קמח
80  גרם (8 כפות) אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
30 גרם (1/3 כוס) שקדים טחונים / כל אגוז אחר
שקית סוכר וניל
50 גרם (5 כפות) קורנפלור
קורט מלח
1/2  כפית תמצית וניל
1  ביצה  L
2 כפות חלב (במידת הצורך- תלוי בבצק)

למילוי:
1  מכל (400 גרם) ממרח תמרים/ ממרח שחר/ נוטלה או כל מה שאוהבים

אופן הכנה

1. במעבד מזון מעבדים יחד קמח, אבקת סוכר, חמאה, שקדים, סוכר וניל, קורנפלור, מלח, ווניל עד שמתקבלת תערובת פירורית.

2. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים עוד 1-2 כפות חלב.

3. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית.

4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.

5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ. קורצים עיגולים בגודל הרצוי.

6. ממלאים כל עיגול בממרח תמרים/ממרח אחר וסוגרים לצורת אוזני המן.

7. מניחים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

8. מחממים תנור ל-170 מעלות.

9. אופים במשך 12-17 דקות, או עד שאוזני ההמן מזהיבות ומתייצבות. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.

בתאבון!