קניידעלך / דפנה יפה, סבתא של סתיו

לכישף - מתכונים | עדכון אחרון: 17/04/2019 12:07

[מתכוני חגים]

מתכון קניידעלך מושלם שעובר במשפחה!

 

 

 

הסיפור מאחורי המתכון

הקניידלך של דפנה -

דפנה היא אמא של אבא שלי רון יפה ז''ל. היא באה מלונדון ויש לה כשרון בישול ואפייה רציני, גם בהתחשב בזה שהיא שייכת לעדות אשכנז שיחסית פחות מצטיינים קולינרית אבל גם באופן כללי ביחס לאוכלוסיה הכללית.

את כשרון הבישול היא העבירה בירושה לשתי בנותיה.

אני ממש ממש מקווה שהכשרון גם זורם בעורקיי אבל אני לא בטוחה בכך בכלל😏

בכל מקרה, אני משתדלת לאמץ את המתכונים של סבתי ודודותיי.

 

את המתכון של הקניידלך היא הביאה לדעתי מאמא שלה, אבל אני לא בטוחה. הוא מאוד מוצלח כי הוא אוורירי ולא תפל ביחס לקניידלך מתחרים.

השבוע נחגג יום הולדת 87 לדפנה אז זה סימבולי לספר את הסיפור והמתכון...

אם אתם מעבירים אותו הלאה, תמיד תספרו שזה שלה. היא הייתה הרבה שנים אחות אכפתית של מושב הבונים (מקבילה לשולה כאן), ועד היום מתנדבת בבית חולים בחריצות.

מאוד מומלץ לנסות בפסח הזה!

נ.ב אני מכפילה כמות תמיד כי יש כאן הרבה אוכלים.

נ.ב.נ.ב לא לוותר על שלב המקרר/ההקפאה.

נ.ב.נ.בנ.ב לבשל במים רותחים בסיר נפרד ולא חלילה בתוך המרק עצמו.

 

דרגת קושי: בינוני-קל. 

זמן הכנה: כשעה.

 

חומרים

4 ביצים

1/2 - 1/4 כוס שמן

1 כוס קמח מצה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית אבקת אפייה

1 כף שטוחה מרק עוף (לא חייבים)

1/2 כפית ג'ינג'ר

 

אופן ההכנה

1. לערבב את כל החומרים לתערובת אחידה.

2. לשים במקפיא ל - 20 דקות או לשעה במקרר.

3. לאחר הקירור, להרתיח סיר עם מיים, להוסיף מעט מלח.

4. ליצור כדורים מהתערובת ולהכניס אותם למיים הרותחים, לבשל עם מכסה חצי סגור למשך 40 דקות.

5. להוציא מהמיים ולהוסיף למרק.

 

בתאבון!