הלב מרגיש לכיש



פשטידת תרד וגבינות בבצק פילו / מירב חג'ג'

לכישף - מתכונים | עדכון אחרון:  12/05/2022 08:52

[מתכוני חגים]

[חלבי] [שבועות] [מאפים]

   


מצרכים :
8 דפי בצק פילו
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
2 ביצים טרופות קלות
3 גבעולי בצלי ירוק קצוץ (עלים וראש)
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס גבינה לבנה
1 כוס גבינת פטה בפירורים
900 גר’ תרד שטוף היטב וחתוך (או תרד קפוא).
1/4 כוס שמן זית
ספריי שמן
ופן ההכנה:
• מחממים את התנור מראש ל- 180 מעלות.
• מרססים תבנית מרובעת בקוטר 23 סנטימטר בספריי שמן או חמאה.
• להכנת התרד: שוטפים את העלים היטב וקוצצים אותם. לחילופין, ניתן להשתמש באותה הכמות של תרד קפוא שנסחט הייטב (ללא נוזלים).
• מחממים מחבת על אש בינונית עם 3 כפות שמן זית.
• כשהמחבת חמה, מוסיפים את הבצל, הבצל הירוק והשום ומאדים יחד עד שמתרכך ומקבל צבע צהוב (כ- 3 דקות.)
• מוסיפים את התרד הטרי או הקפוא ומאדים יחד כ- 5 דקות, עד שהתרד מאבד את הנפח שלו ומתחיל “להזיע”.
• כשהתערובת מוכנה, מעבירים אותה למסננת, כדי להיפטר מהנוזלים, ולוחצים מעל קלות עד שהתרד “מתיבש”.
• בקערה נפרדת, טורפים את הביצים, מוסיפים 2 כפות גבינה לבנה , וכוס גבינת פטה מפוררת ומערבבים הכול היטב 
• שופכים את התרד לתוך תערובת הגבינות ומערבבים היטב.
 להכנת הפשטידה:
מכינים 1/4 כוס שמן זית בקערה קטנה עם מברשת.
• פותחים עלה פילו ומסדרים אותו על התבנית המשומנת, כך ששני הצדדים של הבצק יוצאים מגבולות התבנית.
• מברישים את הבצק קלות עם שמן זית.
• מניחים מעל הפילו עוד עלה בצק ומברישים גם אותו בשמן זית.
• חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים של בצק (סך הכול 4 עלים).
• שופכים את תערובת הגבינות והתרד לתבנית ומסדרים בצורה שווה.
• מקפלים את הבצק שנותר בצדדים מעל התרד ומושחים אותו בשמן זית.
• מכסים את הפשטידה עם 4 עלי בצק הפילו שנותרו, כאשר בין עלה לעלה, מושחים אותם עם מברשת בשמן זית.
• את שאריות הבצק שנותרו מחוץ לתבנית, חותכים או מקפלים פנימה לתוך הפשטידה, ומושחים שוב בשמן זית.
• אופים את הפשטידה בתנור שחיממנו בראש משך 30 עד 40 דקות- או עד שהבצק זהוב ופריך.
• מוציאים את הפשטידה מהתנור, מצננים 5 דקות וחותכים לריבועים.
• מגישים חם

בתאבון!