הלב מרגיש לכיש



פלאפל כרובית טבעוני / אופיר אלירז

לכישף - מתכונים | עדכון אחרון:  09/05/2022 13:24

[מתכוני חגים]

[טבעוני] [שבועות] 

   

 

מצרכים:
•     250 גרם גרגרי חומוס יבשים מושרים לילה                    •    1  כרובית קטנה וטרייה
•    4  גבעולי בצל ירוק
•    1  בצל קלוף
•    חצי צרור כוסברה
•    חצי צרור בזיליקום
•    2  שיני שום
•     1 פלפל ירוק חריף
•    קליפה מגוררת מ-2 לימונים
•    3/4  כוס קמח חומוס
•    4  כפות שמן זית
•    כפית כמון
•    מלח
•    פלפל שחור
•     שמן לטיגון
 איך מכינים
מפרקים את הכרובית לפרחים.
במעבד מזון טוחנים בפולסים קצרים את פרחי הכרובית וגרגרי החומוס לפירורים. מעבירים לקערה גדולה.
טוחנים במעבד המזון (אין צורך לשטוף אותו) את עשבי התיבול, הבצל, השום והפלפל החריף ומוסיפים לקערה.
מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

בידיים משומנות יוצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות ומסדרים אותן על מגש מרופד בנייר אפייה.
במחבת גדולה מחממים שמן בגובה של כ-2 ס"מ.

כשהשמן חם מטגנים בו את הפלאפל כ-3-4 דק מכל צד עד שהוא שחום ופריך.
מגישים עם טחינה ופלחי לימון.

בתאבון!