עוגיות קשקבל פריכות / אופיר אלירז

לכישף - מתכונים | עדכון אחרון: 09/05/2022 08:49

[מתכוני חגים]

[חלבי] [שבועות] [מאפים]

   

 

 

 

 

 

דרגת קושי: קל. 

זמן הכנה: שעה וחצי

עוגיות קשקבל פריכות (מתכון מהאתר של קרין גורן)


לבצק:
200 גרם חמאה רכה
2 כוסות קמח לבן
1/2 כפית מלח שולחן
1 ביצה בגודל L
200 גרם גבינת קשקבל מגורדת
2 כפיות שבבי צ'ילי יבש (לא חובה, אבל מוסיף!)
1 כוס פיסטוקים טבעיים קלופים


להברשת העוגיות ולקישוט:
1 ביצה בגודל L
כף מים קרים
שומשום
קצח
אופן ההכנה:
1.    במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה עד שהיא מתרככת מעט.
2.    מוסיפים כרבע מכמות הקמח, מלח וביצה ומעבדים את המסה עד לקבלת תערובת חלקה.
3.    מוסיפים את יתרת הקמח ואת הגבינה המגורדת ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. לשים פנימה את הפיסטוקים רק עד להטמעה בבצק.
4.    מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 3 ס"מ (אני אוהבת לגלגל בתוך נייר אפיה, ככה גם יותר קל להעביר להקפאה).
5.    מקפיאים את הגלילים כשעה, או עד שהבצק מתקשה ונוח לחיתוך.
6.    מחממים תנור ל- 180 מעלות.
7.    בערה מערבבים ביצה ומדללים אותה עם כף מים קרים.
8.    מברישים כל גליל בצק בביצה המדוללת במים, שמים שומשום וקצח בכלי מוארך ומגלילים בתוכו את הגליל המוברש בביצה עד לציפוי מלא.
9.    פורסים את הגליל המצופה לפרוסות של 1 ס"מ ומשכיבים אותן על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
10.    אופים 15-20 דקות עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב. מצננים ומגישים.

בתאבון!